هفت سین سلامت
این وب سایت توسط احمد عینی زاده درست شده است
تاریخ : یک شنبه 2 / 1 / 1392
نویسنده : احمد عینی زاده
سین اول: سیب بهبود چروک‌های شکم بعد از زایمان سیب سرخ از جمله سین‌هایی است که بسیاری از خانواده‌ها هنگامتحویل سال در سفره هفت‌سین خود دارند. وجوداین میوه پرخاصیت و مفید در تحویل سال به اعتقاد بسیاری از مردم در سراسر جهان، سمبل حفظ سلامت، تندرستی، نشاط، باروی و زیبایی است. خوردن این میوه خوش آب و رنگ و حتی بوییدن آن خواص درمانی متعددی را به همراه دارد که یکی از مفید‌ترین آن‌ها تاثیرات درمانی سیب در حوزه پوست و بهداشت آن است. بسیاری از درمانگران از خواص درمانی سیب برایرفع چروک، خشکی و حفظ طراوت پوست استفاده می‌کنند. آن‌ها از عصاره و پوره سیب در ترکیب با شیر فرآورده‌هایی تهیه می‌کنند که برای برطرف کردن خشکی، از بین بردن سلول‌های مردهو چروک‌های سطحی بسیار موثر است. برای این منظور کافی است پوره سیب را با یک قاشق عسل مخلوط کنید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه در موضع شکم ماسک کنید. این ترکیب می‌تواند یکی ازبهترین ماسک‌های طبیعی ضد چروک برای بهبود سریع‌تر چروک‌های سطحی پس از زایمان باشد. سین دوم: سرکه تسریع کاهش وزن بعد از زایمان سرکه هم یکی دیگر از مواد غذایی طبیعی است که بسیاری از ما سفره هفت‌سین‌مان را به کمک آن زینت می‌دهیم. در متون طب سنتی ایران برای سرکه خواص درمانیبی‌شماری ذکر شده است. قدمای طب سنتی در جهان استفاده از سرکه در وعده‌های غذایی را موجب دفع سموم بدن، تجزیه بهتر چربی‌ها و کاهش میزان کلسترول بدخون می‌دانند. در حقیقت اسیدسیتریک موجود در سرکه است که موجب هضم بهتر غذا و سوخت‌وساز بهتر چربی‌هادر بدن می‌شود. بنابراین می‌تواند روند کاهش وزن را در زنان پس از بارداری تسریع کند. از سوی دیگر سرکه به دلیل خاصیت ضد باکتری که دارد می‌تواند باکترهای مضر و موذی سیستم گوارشی بدن را از بین ببرد. به این ترتیب مصرف به اندازه سرکه می‌تواند در درمان و تسکین بسیاری از بیماری‌های دستگاه گوارش مانند یبوست و نفخ ناشی از بارداری نیز موثر واقع شود. سین سوم: سمنو افزایش شیر مادر با سمنو گندم از نشانه‌های برکت و رحمت خداوند است که در زمان تحویل سال به اشکال مختلف روی سفره هفت سین چشم‌نوازی می‌کند. سمنو، نان سنگک و سبزه از جمله موادی هستند که برای تهیه آن‌ها از گندم استفاده می‌شود و تقریبا بیشتر خانم‌ها از هر سه این مواد برای تزئین و زیبایی و برکت بیشتر سفره‌های هفت‌سین‌شان استفاده می‌کنند. بسیاری از قدمای طب سنتی ایران مصرف سمنو را برای خانم‌های باردار و مادرانی که به کودکان‌شان شیر می‌دهند، توصیه می‌کنند. سمنو به دلیلوجود مقادیر قابل توجهی گندم و ویتامین B به عنوان یک غذای بسیار مقوی و شیرافزا شناخته می‌شود. خوردن سمنو در دوران بارداری و پیش اززایمان موجب تقویت قوایجسمی بچه و همین‌طور تقویت استخوان‌بندی و اسکلت او می‌شود. علاوهبر این، مصرف این شیره شیرین و پربرکت یکی از بهترین مواد غذایی برای حفظ تندرستی و طراوت در دوران یائسگی محسوب می‌شود. سین چهارم: سنجد تسکین دردهای مفصلی و استخوانی سنجد از جمله میوه‌های درختی است که علاوه بر تحویل سال نو در ایران بلکه در جشن‌ها و فرهنگ مردم سرزمین هند و اسپانیانیز به عنوان یک ماده غذایی مغذی و بسیار مفید مورد توجه است. درخت سنجد که در برخی کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی رشد می‌کند از جمله گیاهانی محسوب می‌شود که یکی از مغذی‌ترین میوه‌های طبیعت را که پوست، گوشت و هسته آن کاربرد درمانی و بهداشتی دارد، تولید می‌کند. درمانگران طب سنتی معتقدند مصرف گوشت و هسته این میوه تاثیر بسیار زیادی در درمان و کاهش دردهای مفصلی به ویژه در بیماری آرتروز دارد. مصرف سنجد در صورتی که به اندازه و تحت نظارت متخصص طب سنتی باشد می‌تواند برخی دردهای مفصلی زنان در دوران بارداری را کاهشدهد. برای تهیه این مخلوط کافی است گوشت این میوه را با پودر هسته آن مخلوط کرده و روزانه از آن میل کنید. از آنجا که مصرف بی‌رویه سنجد موجب ابتلا به یبوست می‌شود، بهتر است زنانباردار آن را به تجویز متخصص طب سنتی مصرف کنند. سین پنجم: سماق درمان بی‌اشتهایی با سماق دانه‌های قرمزرنگ و خوشطعم سماق یکی دیگر ازموادی است که در سفره هفت سین ما جای دارد. انتخاب این ماده غذایی مقوی و قرار دادن آن در سفره هفت سین به این دلیل است که بسیاری از مردم آن را سمبل رنگ و طعم دلنشین زندگی می‌دانند. سماق علاوه بر خواص ارزشمند غذایی خود که برای بیماران دیابتی دارد، دارویی طبیعی وبسیار موثر در درمان برخی اختلالات دستگاه گوارشی بدن به ویژه مسائل مربوط به هضم مواد غذایی و عملکرد روده است. این دانه‌های قرمز رنگ برای درمان اختلالات روده‌ای، از بین بردن حالت تهوع و همین‌طور افزایش اشتها بسیار موثر است. در حقیقت سماق به دلیل داشتن ماده‌ای به نام «تانن» داروی مناسبی برای پاکسازی معده است و به این ترتیب می‌تواند موجب افزایش اشتها در افرادمبتلا به بی‌اشتهایی شود. این داروی گیاهی توسط بسیاری از متخصصان تغذیه به مراجعه‌کنندگانی که به دنبال افزایش وزن هستند، توصیه می‌شود. البته در سفره هفت‌سین ایرانی‌ها سین‌های دیگری هم هست، مثل سبزه، سکه و سبزی. ما به هفت‌سینی پرداختیم که می‌توانید نوش‌جانکنید و از فواید آنها بهره ببرید سین ششم: سیر کاهش میزان کلسترول خون ششمین سینی که ما ایرانی‌ها در سفره‌های هفت سین خود از آن استفاده می‌کنیم، سیر است. گیاهی که به اعتقاددرمانگران چینی، هندی و ایرانی یکی از پرخاصیت‌ترین و شفابخش‌ترین گیاهان دارویی در طبیعت محسوب می‌شود. درمانگران طب سنتی چین معتقدند مصرف سیر در کاهش میزان کلسترول خون بسیار پرفایده است. این درمانگرانبه بیماران خود توصیه می‌کنند برای کاهش میزان کلسترول خون‌شان4-3 حبه سیر را به صورت خام مصرف کنند. مصرف روزانه و مداوم این میزان سیر کمک می‌کند میزان کلسترول خون این افراد به مرور کاهش یافته و پس از گذشت یک ماه به حد نرمال نزدیک شود. باید توجه داشت که در هفته‌هایاول به این دلیل که مصرف سیر موجب خروج کلسترول از سلول‌ها وورود آن‌ها به جریان خون برای دفع می‌شود، ممکن است میزان کلسترول بدن افزایش بیابد اما به مرور با ادامه مصرف سیر، میزان کلسترول به حد طبیعی نزدیک می‌شود. پس از یک ماه لازم است میزان سیر را به یک یا نیم حبهسیر کاهش دهید. باید توجه داشت که مصرف سیر در دوران بارداری و شیردهی باید با محدودیت‌هایی همراه باشد چرا که طعم و بوی آن در شیر موجب می‌شود نوزاد شیر مادر را مصرف نکند. سین هفتم: سنگک افزایش قوای مادر بسیاری از ایرانی‌ها از نان برای افزایش برکت و رحمت خداوند در سفرهای هفت سین خود استفاده می‌کنند. نان سنگک از آنجا که نامش با سین آغاز می‌شود یکی از خوش‌شانس‌ترین نان‌هایی است که در جشنبزرگی همچون جشن نوروز محل توجه قرار می‌گیرد.اما این خوش‌شانسی تنها به دلیل سین سنگک نیست. خواص درمانی این نان که یکیاز سنتی‌ترین نان‌های ایران است نیز در انتخاب آن بی‌تاثیر نیست. مصرف غلات سبوس‌دار یکی از بهترین انتخاب‌ها برای زنانباردار است چرا که موجب افزایش قدرت و توان بدنی آن‌ها می‌شود. در برخی متون طب سنتی اشاره شده که مصرف نانسنگک که تنها نان سبوس‌دار ایرانی است برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان روده بزرگ به مردم توصیه می‌شود. این نان جایگزین بسیار مناسبی برای نان‌های سفید، تافتون و لواش است.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین مطالب

/
نشر آثار احمد عینی زاده #ibodi #ahmadeinizadeh